AlTafsir Translation
Al-Ftihah
Me emr t Allahut, Mshirues dhe Prdllimtar i Madh.
[1:1]
Me emr t Allahut, Mshirues dhe Prdllimtar i Madh.

[1:2]
Cdo lavdrim i prket Allahut (Perndis), Zotit t Gjithsis

[1:3]
Mshirues dhe Prdllimtar i Madh.

[1:4]
Sunduesit t dits s gjukimit.

[1:5]
Vetm Ty t adhurojm dhe vetm prej Teje ndihm krkojm!

[1:6]
Udhzona n rrug t drejt.

[1:7]
N rrugn e atyre q u ke dhuruar mirsi. E jo n (rrugn) e atyre q kan shkaktuar pezmin (Tnd), as n rrugn e atyre q jan t humbur!